Solid Friends Solid Friends

voor wie: jongens en meisjes vanaf 14 jaar
tijd: 19:30 uur (na de dienst)
wanneer: zondagavond, eens per 2 weken
waar: in een zaal achter de kerk

Jeugdclub Solid Friends - februari 2019 Jeugdclub Solid Friends - februari 2019

Een stukje over de club “Solid Friends”.
Ik zal in het kort vertellen hoe een clubavond er bij ons uit ziet.

Op zondagavond komen we na de kerkdienst samen en wordt er koffie en thee gezet. Dan drinken we samen met Friends 4 Life een kopje koffie of thee. Na de koffie beginnen we gezamenlijk met gebed, en worden er indien nodig belangrijke punten besproken (zoals jeugddiensten en kamp). Als we het gebed en de mededelingen gedaan hebben, gaat Friends 4 Life naar een andere zaal om hun eigen programma te volgen.

Wij starten dan meestal met een filmpje of iets anders. Als we dat gekeken hebben, splitsen we vaak op in kleinere groepjes om het thema te behandelen. We zitten dan meestal in groepjes van 5 jongeren en 1 of 2 leiding. De leiding heeft vragen die horen bij het thema en die bespreken we dan. Vaak is het zo dat we die vragen als leidraad hebben, maar bespreken waar de jongeren zelf mee komen. Als er een jeugddienst is proberen we vaak daarna in te spelen op het thema van de dienst. We bedenken dan als leiding zelf vragen die passen bij het thema en bespreken dit met ze. Maar ook daarbij komen we vaak op andere vragen die bij de jongeren vandaan komen. Het is ontzettend leuk om als leiding hierop in te spelen. Dit is soms wel veel improviseren en dan proberen we met elkaar een antwoord te vinden op de vragen. Vaak ontstaan er leuke en interessante discussies. Erg leerzaam, ook voor ons als leiding. Iedere jongere krijgt de mogelijkheid zijn zegje te doen. De een kan en doet dit makkelijker dan de andere, maar iedereen mag er zijn zoals hij/zij is. En ja, soms willen we van iedereen weten wat zijn of haar mening is op de vraag en/of stelling.

Het is ook leuk om de jongeren aan het denken te zetten en zelf met een stelling te komen waar je het zelf ook totaal niet mee eens bent, maar dit triggert de jongeren om erover na te denken.

We hebben een hechte groep jongeren en dit is ontzettend fijn. We willen ook graag dat ze zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn! We proberen met elkaar, samen met Friends 4 Life dit te bieden. Daarom doen we de activiteiten vaak gezamenlijk. We starten de club samen en aan het eind van de avond doen we een drankje met wat chips! Vaak komt dan de voetbal tevoorschijn en ook vaak de voetbaltafel.

We hopen jullie zo een beeld te hebben gegeven van een clubavond van “Solid Friends”.

Namens de leiding van “Solid Friends”
Marije Zondag

datum en tijdstip 25-04-2019 om