PKN
Gereformeerde Ontmoetingskerk Nieuw-Lekkerland
 
Kinderclubs Kinderclubs

'Benjamin'
voor wie: jongens en meisjes van groep 3 en 4 van de basisschool
tijd: 15:30 tot 16:30 uur
wanneer: donderdagmiddag, iedere week
waar: in een zaal achter de kerk

'Joachim'
voor wie: jongens en meisjes van groep 5 en 6 van de basisschool
tijd: 18:30 tot 19:30 uur
wanneer: donderdagavond, iedere week
waar: in een zaal achter de kerk

'Mattanja'
voor wie: jongens en meisjes van groep 7 en 8 van de basisschool
tijd: 18:30 tot 19:30 uur
wanneer: donderdagavond, iedere week
waar: in een zaal achter de kerk

 
MATTANJA - maart 2019 MATTANJA - maart 2019

Wij hebben het nog steeds naar ons zin. We zijn met 16 (soms wel 17) kinderen. Afgelopen periode hebben we weer een hoop dingen gedaan. Tijdens het serieuze gedeelte van de club praten we nu over het thema “God geeft Vrede”.
Hierbij hebben we het over onderwerpen als oorlog, ruzie, vergeving, discriminatie, pesten, geweldloos verzet. Best moeilijke onderwerpen! Meestal gaat dit aan de hand van een Bijbelverhaal of een waargebeurd verhaal. Heel indrukwekkend was het verhaal van een oud-IRA strijder. Aan de hand daarvan praten we met de kinderen over de verhalen en de achterliggende gedachten. Bij vergeving kwamen we er met elkaar achter dat vergeven best moeilijk is, maar dat het toch wel moet. Want we bidden ook: vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren. Best iets om over na te denken.
Tijdens het tweede half uur doen we regelmatig spellen. Zoals nachtwacht, weerwolven, pictionary. Of we knutselen. Ons laatste project was een paddenstoel van terracotta-potjes. Tijdens de ouderavond op Valentijnsdag hebben we een levend ganzenbord gedaan met de kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes. We waren met 36 mensen, dus dat werd een drukte van belang. Maar wat een hoop creativiteit kwam er toen boven! Foto’s van verliefde mensen, harten gevormd door mensen, prachtige liefdesgedichten en mooie lippenstiftkusjes! 
U begrijpt wij vervelen ons niet!

Arie Andeweg en Baukje van Ek

 
Kinderclub Benjamin - februari 2019 Kinderclub Benjamin - februari 2019

Nieuws van club Benjamin
Onze club is voor kinderen van groep 3 en 4. We komen vanaf de herfstvakantie tot Pasen elke donderdagmiddag een uurtje in de kerk. Ons groepje varieert van klein(6) tot erg klein(2). Toch is het enthousiasme er niet minder om. Er worden ook vriendinnetjes meegenomen en dat is erg gezellig. Door die goede sfeer is het ook fijn dat je vertrouwd met elkaar bent. Zo kunnen we ook vertellen wat ons bezig houdt.
We zijn begonnen met de verhalen van Abraham tot Jozef. Daar praten we dan over(over jaloers zijn bv.), of doen er een spelletje bij, zoals “woordmemory” met tegenstellingen uit het verhaal van de reis van Jozefs broers naar de onderkoning(Jozef). Ook maakten we een tekening van ons gezin(dit ging over het meehelpen thuis) en dat plakken we in ons boekje. We zingen een lied wat erbij past, bidden en danken met elkaar! 


 

Daarna maken we iets leuks, dit keer zijn we bezig met
een vis te maken van play mais of we doen spelletjes.
Ben je nieuwsgierig, kom gerust een keer kijken.
Groeten, van Nellie en Aliêke

 
Jeugdclub Joachim - februari 2019 Jeugdclub Joachim - februari 2019

Het seizoen vliegt voorbij, hierbij nog even een korte update. De club is qua opkomst ondertussen weer een stukje verder gegroeid en de onrust is (gelukkig) wat afgenomen. Na vertellingen over Nehemia zijn we nu aanbeland bij Samuël, Saul en David. Over deze personen is ook weer veel te vertellen. Het tweede deel van het clubuur hebben we vooral weer spelletjes gedaan. Denk hierbij aan ‘Wie ben ik’ (variërend van Sinterklaas tot Jonathan Janse en van Trump tot dominee Wisman), het “geweldige” spel ‘Nachtwacht’, maar bijvoorbeeld ook aan ‘Weerwolven”. In maart of april willen we met de club een keer langsgaan bij John Ros. John zal ons wat vertellen - en laten zien - wat het inhoudt om blind te zijn. Van eerdere jaren weet ik dat dit bezoek voor de kinderen heel indrukwekkend kan zijn; stel je maar eens voor dat je met je ogen dicht wat vast moet solderen..
Vriendelijke groet, Peter Janse

 
JEUGDCLUB JOACHIM - december 2018 JEUGDCLUB JOACHIM - december 2018

Vanaf deze kant een korte update over “onze” club Joachim waar Jonathan en ik leiding zijn. Dit seizoen ligt het aantal clubkinderen een stukje lager dan vorig seizoen, maar inmiddels zijn het er toch nog 9 geworden. Of het door het veranderende klimaat komt of door onze pedagogische gaven laten we in het midden, maar er lijkt dit seizoen vaker storm op komst te zijn…
Qua Bijbelvertellingen hebben we het gehad over Paulus en Gideon en op het moment zijn we aanbeland bij Nehemia. Deze 3 Bijbelse personen hebben veel meegemaakt, dus daar is best wel wat over te vertellen. En niet alleen over deze personen zelf, maar ook over de hand van God bij deze personen. Het tweede deel van de avonden hebben we een zoemschijf (wat dit is: zie tekening) gemaakt en hebben we verschillende spelletjes gedaan. Natuurlijk een paar keer het “onvolprezen” Nachtwacht, vliegtuigjesvouwen en daarmee vervolgens punten gooien, krantenmep, “kapitein op het schip”, zeskamp en spelletjes die te ingewikkeld zijn om te omschrijven. We hebben ook 1x samen met club Matthanja club gehouden, waarbij we nog even Rwandese bezoekers hebben gehad. Een dag na 5 december vier(d)en we Sinterklaas op de club. Op het moment van schrijven is het nog maar 3 december, dus vol verwachting klopt ons hart.. Buiten het soms stormachtige op de club is het nog steeds mooi om het clubwerk te (mogen) doen. Stel dat je je afvraagt of het wat voor jou zou zijn om ook club te geven, spreek mij er gerust over aan, ik wissel hier graag met jou van gedachten over (en voor volgend seizoen zoeken we nog wat nieuwe clubleiding).

Vriendelijke groet, Peter Janse

 
 

Inloggen


‘God in de supermarkt’
datum en tijdstip 27-03-2019 om 19:45 (inloop vanaf 19:30)
meer details

Moderamenvergadering
datum en tijdstip 28-03-2019 om
meer details

 
Privacyverklaring website

Privacyverklaring inzien
 
 
ANBI gegevens
Bekijk hier de ANBI gegevens van onze kerk en diaconie
 
BHV-plan Ontmoetingskerk
 
Duurzaamheid

 
DagelijksWoord

 
Kerkdiensten

Zondag 31 maart,
vierde zondag in de 40-dagentijd
09.30 uur
Ds. G. van Meijeren
uit Rotterdam
18.30 uur
Ds. J.A.L. Duijster 
uit Papendrecht
Ouderling van dienst:
 Br. J. Huisman
 
Nieuwsbrieven

Zondag 24 maart 2019

Zondag 17 maart 2019

Zondag 10 maart 2019
 
Ontmoeting

Ontmoeting maart 2019

Ontmoeting februari 2019

Ontmoeting januari 2019

Rooster Ontmoeting 2018 -2019
 
Kerkomroep

Actuele preken luisteren.
 
Links

Diverse Links
 
.

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.