Rock Steady - Nacht zonder dak Rock Steady - Nacht zonder dak

Een verslag: Vrijdag 14 juni 2019
We begonnen om 17.00 uur, op het terrein van de familie Damsteegt, met het bouwen van onze hutten, heerlijk in het zonnetje. Er was veel karton verzameld en ook plastic en tape. Bouwen maak hongerig en dus werd er gegeten, duurde wel even voor de stokbroodjes, letterlijk brooddeeg aan een stok, gaar waren boven het kacheltje maar het lukte.
Inmiddels waren Judith Breedveld en Jonathan Janse gearriveerd. Zij kwamen ons vertellen, namens Christian Refugee Relief, hoe het is om in kamp Moria in Lesbos te moeten leven. Hoe men met 5 mensen in een 2 persoons tentje moet leven met niet meer dan een deken en de kleren die ze aan hebben. Vieze toiletten en douches, door veel te veel mensen op een klein stukje. Wij gaan maar 1 nacht in een kartonnen hut slapen maar zij vele maanden. Zonder een fatsoenlijke deken of zeil tegen kou en regen.
Na deze indrukwekkende presentatie gingen de laatste hand aan onze hutten leggen. Ook kwamen er een aantal gemeenteleden kijken hoe wij aan het bouwen waren en waar ze ons voor gesponsord hadden.
Na gezellig nog wat uurtjes rond het kacheltje gezeten te hebben gingen we onze hutten in. Helaas moesten we om 03.30 uur de strijd staken daar onze hutten over stroomde en het karton onder de grote hoeveelheid regenwater instortte.
In de schuur op het terrein hebben onze nacht afgemaakt op de banken en de grond, toch nog even geslapen. Na een eenvoudig ontbijt zijn we de hutten gaan opruimen.
Kleddernat maar toch terug kijkend op een gezellige en geslaagde nacht gingen we weer op huis aan.
Met trots melden wij dat de jongeren met deze actie het mooie bedrag van € 625,- hebben opgehaald wat besteed gaat worden aan slaapzakken om de mensen in Lesbos warm de herfst / winter in te laten gaan.
Namens de leiding wil ik de jongeren nogmaals bedanken voor hun inzet, super gedaan. Ook alle sponsoren en natuurlijk de familie Damsteegt voor weer beschikbaar stellen van hun terrein hartelijk dank.

New-Wine Zomerconferentie
datum en tijdstip 20-07-2019 om